Rozhovor s kuchařkami

Autor: Co se stane se zbytky jídla z každého dne?

Kuchařky: Odvezou se do kafilérie. Víte, co to je?

Autor: Ne…

Kuchařky: To je místo, kde likvidují uhynulá zvířata. Protože se ve zbytcích jídla vyskytuje maso, které hnije, proto se nesmí zbytky vyhazovat do směsného odpadu.

Autor: Rozumíme. Další otázkou je, zda vaříte z polotovarů.

Kuchařky: Ne, tedy pouze ryby (např. rybí prsty). Jinak vše ostatní děláme samy. A to i bramborovou kaši nebo knedlíky, o kterých se často tvrdí, že jsou z polotovarů.

Autor: Vaříte i z BIO potravin?

Kuchařky: No… rády bychom, ale BIO potraviny jsou finančně náročnější. Přesto se o to snažíme. A většinou objednáváme vše české – české maso, vejce, ovoce, zeleninu apod. Podporujeme český trh.

Autor: Takže kupujete potraviny i od místních zemědělců?

Kuchařky: Taky, například brambory.

Autor: A poslední otázkou je, jestli třídíte odpad.

Kuchařky: No jistě! To spíše děti nedokážou vytřídit obal od jogurtů a házejí plasty a alobaly dohromady.

 

Autor: Děkujeme za rozhovor.

1 thought on “Rozhovor s kuchařkami”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *